Wednesday, April 10, 2013

Sa rontaim sanatos: Salata de telina cu mar si morcov



            De ma bine de o săptămână m-am apucat de mâncat mult mai sănătos. Şi pot spune că de atunci am început să mă simt din ce în ce mai bine. Poftele de dulce mi le-am înlocuit cu fructe iar acea senzaţie de foame cu salate bogate şi gustoase.
            Astfel am început să mă simt mult mai uşoară, am dat jos 2 kilograme în o săptămână şi tenul este vizibil mai strălucitor. E uimitor, cum cu puţină încăpăţânare şi un pic de voinţă îţi poţi schimba obiceiurile proaste dezvoltate pe parcursul vieţii. Dacă cu ani în urmă nu aş fi renunţat pentru nimic în lume la hamburger în favoarea unei salate, acum nici nu mai stau pe gânduri. Comic, corect?
            Sunt atât de multe variante, atât de multe posibilităţi de a mânca corect, sănătos şi gustos. Fiind o persoană gurmandă şi foarte, dar foarte, pofticioasă niciodată nu am crezut că voi putea renunţa la anumite mâncăruri şi chiar după un timp acele mâncăruri să mi se pară chiar necomestibile. Mici trucuri prin care nici nu vei simţi lipsa sării din mâncare sau a acelor grăsimi ce ne dăunează atât de mult pot schimba foarte mult atât starea se spirit cât şi sănătatea.
            Astăzi voi prezenta o salată rapidă, extrem de uşor de pregătit, gustoasă şi mai ales săţioasă. Eu sunt genul de persoană care atunci când învaţă, este obligatoriu să aibă ceva de ronţăială. Altfel, parcă nu mă pot concentra. :D Această salată a înlocuit chips-urile şi crănţănelele sărate ce altă dată îmi ţineau companie în nopţile de studiu.

            Pentru a pregăti această salată veţi avea nevoie de 1 măr, 1 morcov, o bucată de ţelină şi o linguriţă de zeamă de lămâie. Morcovul şi ţelina, după ce au fost spălate şi curăţate se dau prin răzătoarea fină, iar mărul prin răzătoarea mare (pentru a-i păstra textura, dacă îl dăm prin răzătoarea mică devine mai mult un piure). Acestea se amestecă iar la sfârşit se adaugă zeamă de lămâie după gust. E simplă, rapidă şi extrem de delicioasă o salată ce conţine multe vitamine, antioxidanţi şi energie pentru orele petrecute învăţând.


Voi aţi încercat această salată? Ce alte obiceiuri sănătoase aveţi pentru poftele de "ronţăială"?
           

4 comments:

  1. Pur si simplu delicios si feicitari pentru ca ai optat pentru o viata mai sanatoasa;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Multumesc. :)
      Apropo acel sote de dovlecel cu pește și ouă e genial. <3
      Multumesc ca ai postat reteta.

      Delete
  2. In general nu sunt fana al acestui tip de salata dar acum sunt curioasa sa o incerc. Lamaia m-ar putea convinge.... :)

    ReplyDelete
  3. Și mie îmi place această salată !

    ReplyDelete