Thursday, February 19, 2015

Spaghete Carbonara cu Smântână






Astăzi revin pe blog, cu o postare mai diferită, v-am pregătit reţeta mea de spaghete carborana cu smântână. Cele care mă cunoaşteţi ştiţi că sunt absolut înnebunită după lactate şi mai ales brânzeturi, aşa că spaghetele carbonara se află printre mâncărurile mele preferate.

De-a lungul anilor am încercat mai multe reţete, până mi-am dezvoltat propriul mod de a găti acest fel de mâncare, iar astăzi vreau să vă împărtăşesc şi vouă reţeta mea.




Ce ai nevoie:
300 gr spaghete
150 gr bacon crud sau afumat (de asemenea poţi folosi pancetta)
250 gr smântână lichidă
50 gr parmezan ras
2 gălbenuşuri
1 lingură unt
sare şi piper după gust
busuioc pentru ornat


Mod de preparare:

1. Într-o tigaie antiaderentă încingem untul şi punem la prăjit bacon-ul pe care îl vom lăsa să se rumenească până devine uşor crocant.

2. Separat într-un castron amestecăm bine smântâna, gălbenuşurile şi parmezanul ras. De asemenea adăugăm sare şi piper după gust. Atenţie mare la cantitatea de sare adăugată, nu uitaţi, parmezanul şi bacon-ului sunt sărate.

3. Sosul în turnăm în tigaie peste bacon-ul rumenit şi îl lăsăm să dea în unul-două clocote, la foc mic, amestecând încet până începe să se îngroaşe.

4. În timp ce preparăm sosul, punem la fiert şi pastele conform indicaţiilor de pe ambalaj, pentru a obţine pastele al dente.

5. După ce pastele au fiert, le scurgem şi le adăugăm în tigaie peste sosul fiebinte amestecând uşor pentru o acoperire cât mai bună cu sos.

6. Pastele de servesc imediat, cu parmezen ras deasupra şi puţin busuioc.

7. Poftă bună!


Pentru spaghetele carbonara cu smântână din poză eu am folosit paste mafaldine / reginette deoarece au fost cele mai la îndemână în casă. Voi puteţi folosi ce tip de paste doriţi, experimentaţi şi nu vă fie frică.

Reţeta pe care v-am prezentat-o este reţeta de bază pe care o folosesc, asta nu înseamnă că uneori nu înlocuiesc parmezanul cu brânză cu mucegai pentru un pic de iuţime. 

Aştept părerea voastră despre această reţetă şi de asemenea pozele voastre! Sunt curioasă cum vi se pare şi ce alte reţete v-ar plăcea să vedeţi.

8 comments:

  1. eu oricum nu stiu sa le fac, cu toate instructiunile din lume, dar astept sa mi faci tu :)))

    ReplyDelete
  2. Am incercat in multe feluri, dar carbonara nu. :)) yummy!

    ReplyDelete
  3. Ahhh, paste! Le iubesc, le ador si le mananc gatite in orice forma. :D Carbonara nu am mai facut de mult, dar poate zilele astea prestez si eu o tura. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cand faci, sa le faci si o poza sa-mi arati! <3

      Delete
  4. <3 Sunt delicioase!Si mie imi plac foarte mult!
    Daca zici ca esti "fan" branzeturi incearca si cele 4formaggi :)

    ReplyDelete
  5. Mi s-a facut o pofta de spaghette de nu mai pot :(

    ReplyDelete