Friday, October 30, 2015

Decoratiuni DIY pentru Halloween



Hello gagici,

În pas de seară m-am gândit să vă prezint pe blog câteva decoraţiuni de Halloween care sunt foarte simple de realizat cu lucruri sau obiecte pe care le avem deja în casă.

Nu sunt cea mai mare fană a sărbătorilor de import, însă nu ratez nici o ocazie de a realiza lucruşoare handmade, decoraţiuni, de a pregăti dulciuri sau de a lenevi... că doar de sărbători întotdeauna lenevim... sau nu?

De curând am început o dietă şi nu am voie alimente ce conţin zahăr sau îndulcitori, altfel vă arătam reţete simple şi rapide, aşadar vă voi prezenta de această dată decoraţiuni.


După cum am spus şi mai sus, pentru realizarea acestora puteţi folosi orice aveţi la îndemână, important este să vă folositi creaţivitatea şi imaginaţia. Eu am căutat prin casă şi am strâns tot ce am crezut că pot folosi. Astfel m-am folosit de: hârtie glasată, beţe pentru frigărui, hârtie creponată, lipici, bandă dublu adezivă, foarfece, rigla, creioane colorate, câteva pagini din revistele de care nu aveam nevoie şi un carneţel.



Voi începe cu realizarea liliecilor pe care i-am aplicat pe geam. Pentru a îi realiza, am desenat siluieta unui liliac pe o foaie pe care am decupat-o şi mi-am făcut un şablon. Folosindu-mă de acesta am realizat mai mulţi lilieci pe care i-am lipit de geam cu bandă dublu adezivă. Dacă aveţi probleme în realizarea unui şablon la mână, puteţi găsi pe google multe imagini după care să vă inspiraţi, sau pe care să le scoateţi direct la imprimantă iar apoi să le decupaţi.



Următoarea decoraţiune este o girlană cu... hmm.. să îi punem zombi Pac-Man... Acestă idee am văzut-o acum multă vreme pe Pinterest şi mi-a rămas în minte. La fel, pentru realizarea acesteia puteţi desena pe hârtia glasată sau puteţi căuta figurinile pe google, singura diferenţă este că pe acestea le vom prinde una de cealaltă folosindu-ne de un ac cu aţă.



Pentru geamul de la uşa din bucătărie şi baie am vrut ceva mai special, mai... creepy aşa că am dat o căutare pe google şi am ales siluieta unor şobolani pe care am desenat-o. Şi pe aceştia i-am fixat bine de geam cu bandă dublu adezivă. Mie îmi plac teribil de mult cum se văd, vouă?



Am plecat de la o idee complet diferită de aceea la care m-am oprit în final. Iniţial am vrut să realizez o girlandă cu fantome, ca mai apoi să vreau ceva care să îmi decoreze biroul. Astfel am luat o pagină de revistă pe care am mototolit-o într-o bilă tare, căreia i-am fixat colţurile cu un pic de lipici. Peste am aplicat o bucată de hârtie creponată, pe care am tăiat-o în prealabil în formă pătrată, şi am fixat-o cu o aţă strâns peste bila de hârtie. Cu un pix cu tuş negru m-am jucat şi am desenat doi ochi şi o gurită zâmbitoare.

Dacă rămâneam la ideea iniţială, aş fi putut realiza mai multe fantome pe care apoi să le prind cu aţă, creeând astfel o ghirlandă. Însă eu am vrut ceva cu care să îmi decorez suportul de pensule pentru unghii şi biroul, aşa că m-am folosit de puţin lipit şi am fixat-o într-un băţ pentru frigăruie.
Pentru un aspect mai... rufărit am rupt cu mâna marginile hârtiei creponate.


Mi-a plăcut atât de mult fantomiţa încât am vrut şi un liliac. Am căutat repede un model mai dragălaş şi l-am desenat. De această dată am folosit 2 lilieci decupati pe care i-am lipit unul de celălalt iar între ei am prins beţişorul pentru o susţinere mai bună.



Pe site-ul Country Living am găsit un şablon foarte drăguţ cu ciori. Nu am putut rezista tentaţiei şi i-am dat download. Am decupat modelul şi am urmat instrucţiunile; îmi place foarte mult cum a ieşit şi cum se vede pus în evidenţă de o lumânare mică. Dacă vă place şi vouă îl puteţi copia de AICI.

Cam atât în postarea de astăzi cu decoraţiuni rapide şi uşoare de realizat pentru Halloween. Sper că v-au plăcut. Dacă vă simţiţi inspirate, aştept pozele voastre pe pagina de fb a blog-ului aici. De asemenea aştept să văd şi decoraţiunile voastre proprii pentru Halloween.

2 comments: